9. jan, 2019

Out of office

Het leuke van plakken en knippen is dat er bij toeval verhalen ontstaan. Foto's en quotes die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben komen  samen, bijvoorbeeld omdat ze qua kleur goed matchen, en dan opeens is het er. Een collage met een verhaal. Dat vragen oproept waar ik zelf geen antwoorden op weet. En een beeld dat uitnodigt om er iets mee te doen. 

Waar ik normaal zomaar begin, zonder plan of voorbereiding heb ik het nu wat grondiger aangepakt. Schetsen, aantekeningen maken. Daarna een werktekening op ware grote. Materialen zoeken en technieken kiezen. Dat is voor mijn doen echt heel veel voorbereiding. Er moet wel wat ruimte over blijven voor improvisatie en spontane ingevingen. Dus hoe het uiteindelijk uit gaat pakken, dat blijft spannend. 

Ik heb de ondergrond stof (linnen) geverfd met verdunde textielverf en een spons. Ik heb roze en grijs/bruine waas toegevoegd. Daarna heb ik de boekenkast annex Jacobsladder als applicatie aangebracht. Met de hand vastgezet. De applicaties hebben een kleine zoominslag. De boeken ga ik nog afwerken met versieringen en titels. De Yellow Pages heb ik alvast gedaan. 

De huizen heb ik eerst uit papier geknipt, om hier vervolgens een compositie van te maken. Ik heb ervoor gekozen om de huizen met Vliesofix aan te brengen en vervolgens met siersteken vast te zetten. De stof zit hierdoor wat platter en strakker op de ondergrond. Ik vind dat mooier. 

Het verhaal vertelt zichzelf. Ben benieuwd wat anderen er in  zien, en welke reacties het op gaat roepen als het af is.