26. mei, 2020

Textielcollage

Ik ben mijn dochter eeuwig schatplichtig. Zij was het die in haar kinderjaren al begon met het maken van plakboeken. Nu ze 24 is doet ze dat nog steeds. De collages die ze maakt zijn met de jaren steeds mooier geworden, goede composities, met prachtige kleurencombinaties. 

Door haar aangestoken ben ik ook gaan knippen en plakken. Mijn collages zijn weer heel anders, niet gek, want ik ben ook iemand anders. Dat is het leuke van collages maken, of je wil of niet, er  komt iets van je persoonlijkheid, je meningen en interesses in terecht. 

Mijn plakboek is de belangrijkste inspiratiebron op dit moment voor mijn textiele werk. Soms lijkt het werk erg op het collage, soms wijk ik er wat meer van af. 

Recent heb ik een paar kleine werken gemaakt, direct geinspireerd op papieren collages. Met technieken zoals schilderen, textielplinten, applicaties en vrij borduren. Omdat ik er zo enthousiast over ben wil ik deze manier van werken graag delen met anderen. Daarom geef ik in het najaar een cursus Textielcollage waar al deze technieken aan bod komen. 

Details over de cursus vind je hier