Werk in uitvoering

3. okt, 2019

Dit doek is gebaseerd op een eerder gemaakt collage met daarin een fles Glorix als prominente hoofdrolspeler. Gekozen omdat ik hem erg mooi vind, qua kleur en ontwerp. Door de fles te plaatsen naast het oude plee huisje op een honden(poep)veldje is er een verhaal ontstaan. Hondenpoep is volksergerinis nummer 1. Best begrijpelijk, poep aan je schoen is echt heel smerig. Maar we mogen ook wel eens kritisch kijken naar onze eigen omgang met poep. Kostbaar drinkwater door een toilet spoelen. Schoonmaken met een flinke scheut chloor. Alles wat je doorspoelt komt gewoon weer in het milieu terecht. Wat je niet in de sloot gooit zou je eigenlijk ook niet door de toilet moeten spoelen. Er zijn heel veel mensen, veel dieren en dus heel veel poep. Een product dat ook nuttig gebruikt zou kunnen worden. Nog een uitdaging voor de mensheid op weg naar een duurzame toekomst. 

De ondergrond is geschilderd met Permaset textielverf. De applicaties zijn met de hand geborduurd. De fles is eerst op stof geprint, het plee huisje is opgebouwd uit repen stof beschilderd met de monoprinttechniek. 

6. sep, 2019

"Hoe verzin je het?" Dat wordt mij de laatste tijd vaak gevraagd. Vooral nu mijn werk voor het eerst te zien is op een overzichtsexpositie. Meestal haal ik dan maar mijn schouders op, want het antwoord op die vraag is niet in een paar woorden te vatten.

Daarom heb ik er een cursus over gemaakt. Creativiteit komt niet zomaar uit de lucht vanllen. Creatief denken is voor een groot deel te leren. Iets eigens maken, met een verhaal, een geschiedenis geeft veel voldoening. Je maakt iets dat uniek is en heel persoonlijk. Je laat ietsvan jezelf zien op een heel andere manier dan je misschien gewend bent. 

In 4 ochtenden neem ik je mee op zoek naar jouw stijl, thema's, kleuren, en eigen manier van werken. Daar hoef je niet heel getalenteerd voor te zijn.

Ken je een aantal handwerktechnieken, zoals haken, borduren, weven of vilten, en lijkt het je leuk om eens zonder voorbeeld of patroon een eigen kunstwerk te maken? Doe dan mee.

De cursus bestaat uit gesprek, schrijven, schetsen, knippen, plakken, kijken, en natuurlijk werken met stof, garen, wol en meer. We maken kleine samples, en je kan een opzet maken voor een groter werkstuk waar je later thuis mee aan de slag gaat. 

Iets voor jou? Hier vind je alle informatie. 

 

18. jul, 2019
9. jul, 2019

Een sfeerimpressie van een wandeling tussen dennen, vingerhoedskruid en grijs gekleurd kreupelhout.

9. jul, 2019

Weet je nog? Een rolletje van 24 waar je drie weken mee moest doen. Zorgvuldig kiezen welke plaatjes je schiet. En na de vakantie nog een paar dagen op de foto's wachten. En dan waren er ook nog een paar mislukt. Nu klik je met je mobiel in de hand maar een eind weg. En de plaatjes komen op de grote hoop. Want foto's maken we nu dagelijks. Daarom vind ik dit een leuk alternatief.

Enkele indrukken van de vakantie verzamelen en daar mini werkstukjes van maken. Met slechts een schoenendoos aan materiaal, dus beperkte mogelijkheden. 

Je gaat ook anders kijken naar alles wat je tegenkomt en nadenken hoe je dat op een andere manier kan verbeelden. Zo ontstond op onze vakantie naar de Ardennen een werkje met grijs en roze geinspireerd op wandelingen door het veen met vingerhoedskruid en grijs kreupelhout. 

Ook de mozaieken in de Dom van Aken, de kapotte douchekraan en een schimmelziekte onder salamanders leverden inspiratie op Kleine vingeroefeningen waar ik later weer op kan voortborduren.