Werk in uitvoering

3. okt, 2019

Handgeborduurd met applicaties op een beschilderde achtergrond.
40 x 50 cm.

3. okt, 2019

Dit doek is gebaseerd op een eerder gemaakt collage met daarin een fles Glorix als prominente hoofdrolspeler. Gekozen omdat ik hem erg mooi vind, qua kleur en ontwerp. Door de fles te plaatsen naast het oude plee huisje op een honden(poep)veldje is er een verhaal ontstaan. Hondenpoep is volksergerinis nummer 1. Best begrijpelijk, poep aan je schoen is echt heel smerig. Maar we mogen ook wel eens kritisch kijken naar onze eigen omgang met poep. Kostbaar drinkwater door een toilet spoelen. Schoonmaken met een flinke scheut chloor. Alles wat je doorspoelt komt gewoon weer in het milieu terecht. Wat je niet in de sloot gooit zou je eigenlijk ook niet door de toilet moeten spoelen. Er zijn heel veel mensen, veel dieren en dus heel veel poep. Een product dat ook nuttig gebruikt zou kunnen worden. Nog een uitdaging voor de mensheid op weg naar een duurzame toekomst. 

De ondergrond is geschilderd met Permaset textielverf. De applicaties zijn met de hand geborduurd. De fles is eerst op stof geprint, het plee huisje is opgebouwd uit repen stof beschilderd met de monoprinttechniek. 

9. jul, 2019

Dertig graden buiten en de thermostaat van de douchekraan deed het niet meer. Hij draaide wel naar heet, maar niet meer terug naar koud.
Zo werd de douche steeds heter. Gelukkig werd onze uitleg in vakantie-Frans begrepen en kwam er een nieuwe kraan in ons vakantiehuisje.

7. mei, 2019

Applicatie en handborduurwerk op linnen.

7. mei, 2019

Natuurlijk maak ik graag iets wat mooi is. Maar mooi is niet genoeg. Al die vragen die door mijn hoofd spoken over mensen, natuur, klimaatverandering, toekomst, dieren, planten, politiek, religie vormen de inspiratie. Dus ook van dit nieuwe project met de naam #Pink is the new green.

Een paar vragen die er in verwerkt zijn.

Wat is duurzamer; sla van de koude grond, of sla uit een hal met roze ledverlichting? 

Dit jaar is ontdekt dat fotosynthese in planten 40% efficienter kan als we de planten genetisch wat veranderen. Is dat goed of slecht nieuws? 

Krijgen we meer gekleurde vogels en andere gekleurde dieren in Nederland als het hier iets warmer wordt? 

Als diersoorten dreigen te verdwijnen, in hoeverre gaan wij als mens ons direct met die dieren bemoeien om dat te voorkomen? En wat vinden die dieren daar van? 

Wordt groen nu de nieuwe modekleur (vingerplanten op Instagram), en staat roze straks voor natuur en duurzaam? 

Antwoorden hierop heb ik niet. Ik ben vast niet de enige die over dit soort zaken nadenkt. Ik hoop dat het eindresultaat veel vragen oproept, interessante gespreksstof. 

Nu spookt er nog een vraag rond in mijn hoofd. Houdt de flamingo blote voeten of krijgt hij een paar groene regenlaarzen aan? Iemand?